Praesent nisl tortor BUU1. nap: Budapest - Bangkok

Utazás Budapestről Bangkokba. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

2. nap: Bangkok

Transzfer a repülőtérről a szállásunkra, amely a rendkívül élénk Khao San Road környékén lesz.Rövid pihenés után elindulunk, hogy megszerezzük első benyomásainkat, s kipróbáljuk a thai konyha különlegességeit és közben a burmai vízum átvétele is megtörténik. Délután a Királyi Palota megtekintése. Itt láthatjuk a Smaragd Buddhát, ami nem smaragdból, hanem jáspiskvarcból készült. A palota és a wat (buddhista templom) épülete csillogó aranyozott remekművek; fényes narancssárga és zöld tetőcserepek, mozaikkal kirakott oszlopok és márvány kőlapok díszítik. Innen átsétálunk a Wat Pho templomhoz, ami a város legrégibb és talán legnagyobb temploma. Itt található az ország leghosszabb Fekvő Buddha szobra. Szabad program. Este és éjszaka Bangkok By Night!

3. nap: Bangkok- Rangon (Yangon) – Sule pagoda - Shwedagon Pagoda

Reggel repülőre szállunk és elutazunk Rangonba Mianmar fővárosába. (1 órás út) Transzfer a szállodába, rövid pihenés, majd rangoni városnézés: Sule Pagoda: a 8 szögletű pagoda zarándokok úti célja, szerzetesek tömegei járják az utcákat. Shwedagon Pagoda, a “tűz piramisa”. A burmai függetlenség szimbóluma, a világörökség része. Törvény mondja ki, hogy a fővárosban egyetlen épület sem lehet magasabb nála. Az épület óriási, hegyes kalapra emlékeztet, mely teljesen be van borítva arannyal (alsó részét aranyfüsttel, felső részét 13 000 db tenyérnyi aranylemezkével díszítették). 98 méter magasan több mint 1500 gyémánttal ékesített arany korona tündöklik Burma égboltján. A csúcs közelében ezüst és arany harangok, 1383 rubin, zafír és topáz, 5450 gyémánt díszíti, a csúcson zászló alakú, aranyozott szélforgó. Aranygömb csúcsdísz: 4350 db gyémánttal díszítve. Legszebb darabja a 76 karátos gyémántbimbó. Összesen 20.912 színarany téglát és 10.000 gyémántot, rubint, zafírkövet építettek a pagodába. A pagoda mellett közel 100 kisebb templom is található. A nap hátralevő részében szabad program. Vacsora.

4. nap: Rangon: Bogyoke piac – indiai negyed – Chaukhtatgyi – kínai város

Reggeli a szállodában, a városnézés folytatása: A program kezdeteként látogatás a Bogyoke piacon: A macskakövekkel borított utcákon megtalálható minden különlegesség és csecsebecse. A piacon hatalmas választékból válogathat a vásárló, az egyszerű mianmari papucstól kezdve egészen az értékes ékszerekkel bevon fejfedőig. Ha másért nem is, de az itt megtalálható színes képekért, kézműves tárgyakért és a hagyományos népi viseletekért érdemes meglátogatni a piacot. A Bogyoke piac biztosan nem okoz csalódást, minden nap nyitva áll a látogatók előtt 9 órától 5-ig. Itt vásárolhatunk magunknak többek között tradicionális burmai öltözetet, longyit, szantálfa-faragásokat, elefántcsontmunkák. A Bogyoke a központja a drágakő-kereskedelemnek is. Államilag ellenőrzött üzletek árulják a Burmában bányászott drágaságokból – rubin, zafír, smaragd – készült ékszereket. Érdemes már reggel 10 óra környékén benézni, amikor a teljes piac nyitva áll és ekkor belefeledkezni a vásárlásba! A piac után megtekintjük az indiai városrészt és Chaukhtatgyi fekvő Buddháját, egy meseszerű, 70 m-es szobrot. Hangulatát, szépségét nem lehet leírni, látni kell! Ezután a kínai negyedet látogatjuk meg, majd szabad program. Vacsora, szállás Rangonban.

5. nap: Kyaikhtiyo – Arany Szikla Reggeli, majd utazás Kyaikhtiyoba, az Arany Sziklához.

Kin Punból nyitott teherautókon utazunk, majd egy kb. 4 km-es gyaloglás után elérjük az Arany Sziklát. Természetesen van egy könnyebb módja is a feljutásnak: egy kényelmes hordszéken ülve, amelyet 4 hordár visz a vállán, kb. 10 USD-ért. Az Arany szikla egyike a világ felfoghatatlan természeti rejtélyeinek – egy szirt szélén egyensúlyozó hatalmas, csillogó gránittömb. Nehéz megmagyarázni, mitől marad meg a szikla a szakadék peremén, alig ér az alatta levő kőhöz. Talán az egyedüli oka, hogy nem zúdul alá a völgybe, hogy a tetején található az 5 méter magas Kaik-tiyo-pagoda szentélye. A kegyhely állítólag Buddha egyetlen hajszálát őrzi, és ez tartja a szikla rejtélyes egyensúlyát. Kin-pun település területén található látványosság megközelítése nem kis túra – a közeli Kyaikto városból, csaknem a tengerszintről egy dzsungelösvényen lehet feljutni 1200 méter magasságba. A tömör, aranyozott vándorkő látványa a csupasz szirt peremén bőséges kárpótlást nyújt – ezt nevezik csodának. Vacsora, szállás az Arany Sziklánál.

6. nap: Bago – Shwethalyaung – Shwemawdaw Pagoda – “Kamboza Thadi” Palota – Kyaikpun gigászok

Reggeli, majd utazás Bagoba, a 2. burmai uralkodói dinasztia idejéből származó ősi mon fővárosba, amelynek gigantikus Buddha-ábrázolásai világritkaságok. Megnézzük a IX. századi óriás Fekvő Buddhát (Shwethalyaung) és a mon stílusban épült Shwemawdaw Pagodát, majd a “Kamboza Thadi” Palotát és a Kyaikpun gigászokat (4 hatalmas ülő Buddha). Visszatérés Rangonba. Vacsora, szállás Rangonban.

7. nap: Rangon – Bagan – városnézésReggeli után transzfer a repülőtérre és elrepülés Baganba.

A 9 –13. századig Bagan a Pagan Királyság központja volt. A királyság fénypontján, a 11-13. századig több, mint 10 ezer buddhista templom, pagoda és kolostor épült a Bagan-síkság körülbelül 100 négyzetkilométernyi területén, melyek közül több, mint 2200 templom és pagoda maradványai napjainkban is látható. Érkezés után városnézés: Shwezigon Pagoda, amelyet Anawrahta király építtetett a 11. században, Kubyauk Gyi templom, Dhanma Yangyi templom, Thatpyinnyu templom, Boo Paya és Ananda templom. Este utazás a Shwesandaw sztúpához, ahonnan megtekinthetjük a naplementét. Vacsora, szállás Baganban.

8. nap: Nyaung Oo piac – Mt. Popa – Natok palotája

Reggeli, majd látogatás a Nyaung Oo piacon, ezután indulás a Mount Popához, a burmai vallási központhoz, amely egy kialudt vulkán. Egyedülálló látvány a Natok (a burmai buddhizmust meghatározóan átalakító helyi, ősi szellemek) palotája, amit egy földrengés által a völgy síkjából kiemelt tűfok keskenységű sziklahegy csúcsára teremtettek, 700 m magasra Majd visszatérés Baganba. Szabad program. Vacsora, szállás Baganban.

9. nap: Bagan – Heho - Inle tó - Ngaphe Kyaung kolostor

Reggeli, majd repülés Hehoba és transzfer az Inle tóhoz. Érkezés után a szobák elfoglalása a tavon úszó hotelbe – bambuszból készült bungalók, saját fürdőszobával; varázslatos táj, roppant érdekes szálloda. A hotel csak 4-6 személyes motoros csónakokkal közelíthető meg. Ezután meglátogatjuk a tavon álló falvakat és nevezetességeket. A halászok a kezük helyett a lábukkal eveznek, mert a kezük a hatalmas bambuszháló kezeléséhez használják. A halászcsaládok nem hajlandóak elhagyni a tavat – egész életüket a tó vizén töltik – cölöpökre épült városkák vannak a tó közepén, selyemszövők, dohánygyárak, ezüstművesek, kolostorok, pagodák. A tó és az Intha nép Burma legfontosabb paradicsom termelője, ugyanis a kristálytiszta vizű tóból az emberek összeszedik a vízi növényzetet, és bambuszkeretek közé kifektetik a vízre. A keretet két sarkon a mederhez “szúrják” ezzel megakadályozva a termőföld elúszását. Miután megszárad a vízinövény, termőföldet hoznak rá és bepalántázzák, így óriási “vízi” területen termelnek, Ellátogatunk a Ngaphe Kyaung kolostorba, ahol a szerzetesek azzal töltik mindennapjaikat, hogy az idomíthatatlan macskákat arra próbálják megtanítani, hogy átugorjanak egy fakarikán – meg kell nézni, milyen sikerrel! Vacsora a szállodában

10. nap: Heho – Mandalay

Reggeli után transzfer a repülőtérre és utazás Mandalaybe. Érkezés Kipling kedvenc városába. Délelőtt: Amarapura, egy másik valamikori főváros: a királyi asztrológiai központ és a világhírű, 1,2 km hosszú, 200 éves U Bain fahíd. Mahargandaryone kolostor: a szerzetesek napi életét láthatjuk. Itt több ezer szerzetes él és ebédel együtt! Délután: városnézés Mandalayben: a vastag aranyborítású Mahamuni templom, kecses tornyaival és Buddha életének idejéből származó szobrával. Shwenandaw kolostor: egy aprólékosan megfaragott fa kolostor – maga a csoda. Atumashi kolostor; majd az arany tapaszt gyártó kézművesekkel találkozhatunk. Vacsora. Szállás Mandalayban.

11. nap: Mandalay- Rangon – Siem Reap

Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülünk Rangonba és onnan Siem Reapbe. Ismerkedés a várossal, Wat Thmei (Új Wat) pagoda épületét tekintjük meg, mely egykoron a vörös khmer uralom áldozatainak emlékére épült. Vacsora, majd éjszakai piac, és Siem Reap híres éjszakai élete. (Pub Street)

12-13. nap: Siem Reap - Angkor

Délelőtt facsónakban élvezhetjük a hajókázást a Tonle Sap tavon és megtekintjük az „úszó falut”. A Tonle Sap Dél-Ázsia legnagyobb tava. Az „úszó falu” házait úgy alakították ki, hogy azok a vízzel együtt mozognak. Angkor nevezetességei.

14. nap: Siem Reap – Szingapúr

Reggeli után szabad program, majd repülés Szingapúrba. A szállás elfoglalása után a világszerte ismert Gardens by the Bay-t látogatjuk meg. Virágos kertjeinek színpompája, illatvilága egy új dimenziót varázsol körénk. Ez a múzeum azonban nem csak egy botanikus kert, hanem felfedezhetjük itt a maláj, a kínai és az indiai örökség nyomait is. Egy mesebeli délutánt ígér ez a hely, melyet egy vacsorával egybekötött városnéző sétával zárunk.

15. nap: Szingapúr

Fél napos városnézés a szuperlatívuszok városában. A nap során egyik csoda a másik után következik. Egy kis ízelítő: Parlament, belváros, Mariyama templom, Fort Canning, Nemzeti Múzeum, Singapore Flyer, a felújított kínai negyed, a hasonlóképpen szép indiai negyed és maláj negyed, az Orchard Road (ahol több mint 20 hatalmas bevásárlóközpont van egymás mellett). Ezt követően a délután nagy részét Sentosa szigetén töltjük. Az itteni turista attrakciók közül megnézzük az Underwater World nevű óceánáriumot, a delfináriumot, majd a drótkötélpálya kabinjából megcsodáljuk a sziget pazar panorámáját. Egy helyi vendéglőben fogyasztjuk el vacsoránkat, utána szabad program.

16-17.nap: Szingapúr-Budapest

Hazautazás átszállásokkal.
KAMBODZSA

BURMA KÉPEKBEN ITT

FŐOLDAL