Első nap - Péntek - ***/ Cape Town Elutazás Fokvárosba. Vacsora és éjszaka repülőn.

Második nap - Szombat - Cape Town Érkezés Fokvárosba, és transzfer a rendkívül elegáns The Three Boutique Hotelbe. A szobák elfoglalása és egy rövid pihenés után a nap hátralevő részében a Waterfront felfedezése. Az egykori kikötőt alakították át az utóbbi években, és így jött létre ez a modern szórakoztatóközpont, tele üzletekkel, piacokkal, éttermekkel, szórakozóhelyekkel, múzeumokkal. Fakultatív lehetőség a modern Két Óceán Akvárium megtekintésére. Éjszaka a szállodában.

Harmadik nap - Vasárnap - Cape Town Reggeli. Minibuszos kirándulás a Cape (Fok) félszigetre. A csodálatos Jóreménység Fok Nemzeti Park megtekintése. Siklóval felmegyünk a Világítótoronyhoz, majd Hout Bay-ből, a festői halászfaluból fakultativ hajókirándulás a Fókák szigetéhez, ahol kb. 4000 fókát láthatunk. Délután a félsziget egyik különleges látványossága következik, az afrikai pingvinek kolóniája Simon's Town mellett Boulders Beach-nél. A telep kb. 700 pingvinnek ad otthon. Visszautazás Fokvárosba, szabad program. Éjszaka a szállodában.

Negyedik nap - Hétfő - Cape Town Reggeli. Gyalogos városnézés (fakultativ buszos városnézésre is van lehetőség) Fokvárosban, a történelmi városközpontban. Fokvárost sokan a világ legszebb városának tartják, köszönhetően pazar fekvésének és nagyszerű építészetének. Megtekintjük a jellegzetes Greenmarket Square-t és elmegyünk a Dél-Afrikai Múzeumba. A város jelképe az 1086 méter magas Table-hegy, ahová kabinos felvonóval megyünk fel (fakultatív az időjárástól függően). Kellemes befejezése lehet a napnak egy délutáni tea süteménnyel a csodálatos Mount Nelson Hotelben, amely valamikor a dúsgazdag Horatio Nelson admirális rezidenciája volt. Szabad program. Éjszaka a szállodában

Ötödik nap - Kedd - Cape Town / Johannesburg Reggeli után minibuszos program a Borok földjére (Wine Route). Elmegyünk a fantasztikus történelmi városba Stellenboschba, megtekintjük a “Falumúzeumát” (Village Museum). Meglátogatunk egy jellegzetes borfarmot, borkóstoló és könnyű ebéd a farmon. Délután transzfer a repülőtérre és elutazás Johannesburgba. Megérkezés után transzfer az Airport Grand hotelbe. Éjszaka a hotelben.

Hatodik nap - Szerda - Johannesburg / Phalaborwa Reggeli után Pilgrim’s Rest történelmi faluba utazunk. Pilgrim’s Rest (zarándokok pihenőhelye) 1873-ban vált híres aranylelőhellyé, amikor egy Alec "Wheelbarrow" Patterson nevű ember aranyat talált a Pilgrim patakban. Egy éven belül ebben a völgyben még több aranyat találtak, és már 1500 embert dolgozott itt ásóval. Pilgrims Rest település ekkor jött létre. Az aranybányászat folytatódott egészen 1971-ig, amikor a bányát bezárták. Ebéd egy helyi étteremben, majd utazás a lélegzetelállító Panoráma Úton Phalaborwába. Szállás az Impala Protea Inn Hotelben. Vacsora.

Hetedik nap - Csütörtök - Phalaborwa A világhírű Kruger Nemzeti Park meglátogatása egész napos program keretében. A Kruger Nemzeti Park a legnagyobb dél-afrikai természetvédelmi terület. 18.989 km2 területen fekszik, 350 km hosszú és átlagosan 60 km széles. Megközelítőleg 8000 vadállat él a park területén, ahol többek között megtalálható a "Big Five", azaz az öt legnagyobb vadállat: az oroszlán, a leopárd, az elefánt, a rinocérosz és a kafferbivaly. Rajtuk kívül láthatunk zebrákat, zsiráfokat, antilopokat, vízilovakat és különböző madárfajokat. Felejthetetlen lehetőség Afrika vadjainak megismerésére, felkészült túravezetőnk segítségével, kiknek tudása és szenvedélye minden látogatót lenyűgöz. A túra után vacsora és szállás Phalaborwában.

Nyolcadik nap - Péntek - Phalaborwa / Edeni Nature Reserve Reggeli és utazás Edeni Game Reserve-be. Ebéd után felejthetetlen nyitott dzsipes vadles. Vacsora és szállás a Shiduli Game Lodge-ban.

Kilencedik nap - Szombat - Edeni Nature Reserve / *** Korán reggel teázás és kávézás, majd a dzsipes szafari folytatása. Ezt követően késői reggeli és utazás Johannesburgba. Késő délután utazás a repülőtérre, és hazaindulás. Vacsora és éjszaka a repülőn.

Tizedik nap - Érkezés BudapestreFŐOLDAL